De vraag Positioneer Karakterprints en ontwikkel een webwinkel

Over Karakterprints

Karakterprints is een ambachtelijke drukker, die gelooft dat goede ontwerpen een bijzondere toepassingen verdienen.

Deze bijzondere toepassingen worden met veel passie en ambacht vervaardigd op oude drukpersen en bijzonder papier. Materialen die veel karakter geven aan een ontwerp en zeer authentiek zijn.

Voor Karakterprints hebben wij de positionering gedefinieerd, de stijl ontworpen en een Magento webwinkel gebouwd. Op deze webwinkel kunnen bezoekers kaartjes kopen met bestaande ontwerpen of stempels bestellen met een eigen design, die ze zelf kunnen uploaden.

Foto block
Elk ontwerp verdient een bijzonder toepassing

Bart Heezen, eigenaar van Karakterprints, is gek op ambachtelijk drukwerk. Juist deze passie ,in combinatie met de gebruikte technieken, zorgt ervoor dat zijn drukwerk altijd bijzonder is en vol met karakter. Dit is het uitgangspunt van de positionering van Karakterprints; Bijzonder drukwerk voor bijzondere ontwerpen. 

Contentstrategie

In de communicatie is ervoor gekozen om juist de passie van Bart te communiceren. Wij hebben geadviseerd om deze passie te laten zien in beeld en taal op zowel de website als de sociale mediakanalen Facebook en Instagram. Om hier structuur in te krijgen hebben wij voor deze mediauitingen een contentstrategie ontwikkeld. Hierin omschrijven wij waar over geschreven kan worden en hoe beeld en taal op elkaar kan worden afgestemd.

Magento webwinkel

Om ook online klanten van dienst te kunnen zijn, hebben wij een Magento webwinkel gebouwd voor Karakterprints. In deze webwinkel worden geboortekaartjes, decoratiekaartjes en stempels aangeboden waarbij klanten een eigen ontwerp kunnen uploaden. De uitdaging was om juist de ambacht centraal te stellen. Om die reden hebben wij voor rijk beeldmateriaal gekozen met onder andere video als achtergrond materiaal. 
Bezoek website

Zoekmachine optimalisatie

Ook hebben wij de zoekmachine optimalisering verzorgt voor Karakterprints. Dit heeft ervoor gezorgd dat Karakterprints op de eerste pagina staat bij verschillende zoektermen.
Awwwards